Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

piątek, 12 lipca 2013

Nalesniki z czeresniami.




Tak jak obiecane tak i zrobione. Czereśniowego szaleństwa ciag dalszy.

Dzis lunch na słodko, naleśniki z czereśniowym syropie.

Składniki na naleśniki
szklanka maki pszennej
szklanka mleka
3/4 szklanki Śmietany (kwaśnej)
szczypta soli
2 jajka


Składniki na syrop czereśniowy
czereśnie, cukier

Wykonanie

składniki na naleśniki mieszamy i wlewamy po lyzce do zupy na patelnie wysmarowana masłem, smażymy z każdej strony na brązowo.

Czereśnie zasypujemy cukrem, czekamy okolo 5 minut az puszcza sok, podgrzewamy w garnuszku przez okolo 10-15 minut, az sos zgęstnieje.. 

Naleśnik układamy z talerzu, polewamy sosem, układamy czereśnie i

Smacznego!! Print Friendly and PDF

1 komentarz: