Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

sobota, 27 lipca 2013

Potrawka z cukinii.



Dzisiejsza propozycja na lunch.

Potrawka z cukinii. Akurat teraz mamy na nia sezon, wiec do dziela. Jest pyszna, latwa w przygotowaniu i pożywna.

Składniki:

3 średnie cukinia
4 male cebula
czosnek
4 pomidorki
papryczka chili
kiełbasa - trzy male
olej do smażenia
sol i pieprz




Wykonanie:

Cukinie kroimy w Kawałki, nie za duze i nie za male, ze skorka, dlatego musza byc młode. Cebule obieramy i dzielimy w czwórki, czosnek obieramy na ząbki, kielbase kroimy w plastry, pomidorki na kawałeczki, chili kroimy drobno. Wszystko oprócz kiełbasy wrzucamy do garnka, zalewamy woda, doprawiamy i gotujemy na średnim ogniu okolo 15 minut. Cukinia ma byc miękka ale nie rozgotowana. Kielbaske obsmażamy i dorzucamy do garnka. 

Podajemy z pajda chleba.

Smacznego!






Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz