Pomidory i oregano czynia potrawe wloska, wino i estragon -
francuska. Kwasna smietana zamienia ja w potrawe rosyjska, a
cytryna i cynamon - w grecka. Sos sojowy zamienia jedzenie w danie
chinskie, a czosnek czyni je smacznym.
Alice May Brock

Nieziemska kuchnia na FB

My biggest master :)

My biggest master :)
love you Jamie

wtorek, 24 marca 2015

Pstrąg zapiekany

Przecudowny i przesmaczny. Delikatnie odchodzi od ości. Pstrąg jest jedną z moich ulubionych ryb pod względem smakowym.

Aby przygotować takiego pstrąga musimy wybrać rybę świeżą nie mrożoną. Przygotuj także cytrynę, pomidorki czosnek i świeże zioła takie jak bazylia i rozmaryn. Sól i pieprz. Oliwą z oliwek posmaruj papier do pieczenia. Ułóż umyte i osuszone ryby. Posól i popieprz także w środku.
Na rybie i w środku poukładaj plastry cytryny i świeże zioła. Poukładaj pomidorki. Polej oliwą z oliwek. Zawiń papier szczelnie i piecz w temp 200 stopni c przez około 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz